19.04.2024
Головна » 2013 » Май » 24 » Свячення Архієпископа Лефебра
21:22
Свячення Архієпископа Лефебра

Дехто стверджує, що Архієпископ Марсель Лефебр не мав дійсних священичих і єпископських свячень. Цю тезу намагаються підтвердити тим, що Кардинал Ахілле Ліенарт, який уділяв свячення, на момент обох свячень, ніби, був членом однієї з Масонських структур.

Але деякі факти з життя Архієпископа Лефебра спростовують цю безглузду теорію. Кардинал Ахілле Ліенарт висвятив Марселя Лефебра у священика 21 вересня 1929 р. Одразу після свячень о. Лефебр продовжив навчання в Римі, у Французькій Семінарії, і у липні 1930 здобув докторський ступень з Теології. У серпні 1930 Кардинал Ліенарт призначив його вікарним священиком на одній з парафій Лілля у Франції. За порадою рідного брата о. Рене Лефебра, о. Марсель Лефебр вступив до Згромадження Отців Святого Духа і у 1932 вирушив працювати місіонером до Африки. Після смерті батька, у 1945 його було відкликано до Франції щоб керувати новіціатом Згромадження. 18 вересня 1947 р. Кардинал Ахілле Ліенарт консекрував о. Марселя Лефебра у єпископа.

Обидва свячення були визнані Католицькою Церквою і, зокрема, Папю Пієм ХІІ. Саме Папа Пій ХІІ іменував Єпископа Марселя Лефебра у Архієпископа Дакару і призначив Апостольським Делегатом на цілу франкомовну Африку.

Lefebvre_Consecration.jpg
На фото зробленому після єпископського свячення Єпископа Марселя Лефебра, 18 вересня 1947р., окрім Кардинала Ахілле Ліенарта (1й зліва у нижньому ряді) бачимо ще семеро Єпископів. Співсвятителями були Єпископ Жан Батісто Фуре і Єпископ Алфред Жан Фелікс Анчел. Це єпископськє свячення відбулось у родинному містечку Лефебра, у Франції.

Lefebvre_PiusXII.jpg
Архієпископ Марсель Лефебр під час одного зі щорічних
візитів до Папи Пія ХІІ у 1953 р.

Як було сказано, Папа Пій ХІІ, 22 вересня 1948 р. призначив Архієпископа Лефебра Апостольским Делегатом для франкомовних африканських країн з населенням у три з половиною мільйони, з яких 50000 були Католиками.

У цьому статусі Архієпископ Лефебр був Папським представником у 46 єпархіях, де його головною турботою була розбудова Церковних структур у Французькій Африці. Папа Пій ХІІ поклав на Архієпископа Лефебра відповідальність за виховання гідних кандидатів у єпископи, священики і монаші чини.

14 вересня 1955 р. Апостольський Вікаріат Дакару став Архієпархією, і Архієпископ Лефебр став першим Митрополитом-Архієпископом Дакару. Архієпископ Лефебр був першим і головним радником Папи Пія ХІІ під час написання енцикліки Fidei Donum (1957), яка була інструкцією для кліриків і мирян для місій у країнах Третього Світу і була закликом до місіонерських покликань.

Ці факти спростовують тезу про "мирянство" Архієпископа Лефебра.

Фотографії з книги Kazania abpa Marcela Lefebvre, Te Deum, Warshawa 1999.

о. Керлі,
24 травня 2013

Категорія: Різне | Переглядів: 1489 | Додав: