17.10.2017
Головна » 2016 » Травень » 29 » Вікарій Христа. Клоунада і ідіотизм
17:05
Вікарій Христа. Клоунада і ідіотизм

Чи може Вікарій Христа бути клоуном і ідіотом?

13 квітня 2016 р., під час загальної аудієнції, група пожежних з м. Дормонт у Франції, подарувала "папі Франциску" (Хорхе Берголіо) професійний шолом їхньої бригади, і не вагаючись ані миті, "папа" одразу одягнув цю шапку собі на голову.

27 січня 2016 р., він насолоджувався виступом циркових артистів просто на площі перед собором Св. Петра. Там же він одягнув собі на голову "тіару", зроблену з кольорових повітряних кульок.

Ще раніше, 6 листопада 2013 р., під час загальної аудієнції, Берголіо підійшов до чоловіка і жінки, які подарували йому клоунську кульку, а він, сміючись, начепів її собі на носа.

Як видно на фото, такі клоунсько-ідіотські жести "папи" веселять не тільки його самого, але й усіх поряд присутніх людей.

Bergoglio-clown-01

У зв'язку з такими цирковими талантами "папи Франциска" виникає запитання: Чи може Папа Римський, в принципі, поводитись так легковажно, як це робить Хорхе Берголіо? Або іншими словами, чи може Вікарій Христа бути клоуном і ідіотом? І це питання стосується не тільки персонально Хорхе Берголіо. Це питання стосується кожного члена Церкви і цілої Церкви Христової.

Католицька Церква дала відповідь на Ватиканському Соборі (Двадцятому Вселенському, 1869-1870), і ця відповідь базується на Божому Слові (Матея 16:18, Луки 22:32, Івана 21:15-17), про що зазначено у соборових декретах, уривок з яких тут подається.

"Сесія 4: 18 липня 1870,
Розділ 3. Про владу і характер примату Римського понтифіка.

Римський понтифік є:
- спадкоємцем Святого Петра,
- принцем Апостолів,
- Вікарієм Христа,
- головою цілої Церкви,
- отецем і вчителем усього християнського люду,
йому, у Святому Петрі, повна влада була дана Нашим Господом Ісусом Христом, щоб піклуватись, правити і керувати цілою Церквою. Усе це може бути знайдене у діяннях Вселенських Соборів і святих Канонах."

Отже, Папа Римський, понтифік (той, хто наводить мости), спадкоємець Святого Петра, принц Апостолів, Вікарій Христа, голова цілої Церкви, отець і вчитель усього християнського люду - це той, кому Господь Ісус Христос дав (владу) право і обов'язок піклуватись, правити і керувати цілою Церквою і усе це може бути знайдене у діяннях Вселенських Соборів і святих Канонах, в які усі Католики повинні беззастережно вірити.

Натомість, поведінка "папи Франциска" є повним запереченням Слова Божого і слова Церкви Христової. Усе що він витворяє, можна охарактеризувати двома словами - клоунада і ідіотизм, і підтвердження відповідності такої характеристики бачимо на світлинах.

Хорхе Берголіо, якого сотні мільйонів людей називають "папою Франциском", є особою, яка бачить своє покликання у руйнуванні останніх залишків ознак Християнства в церкві Другого Ватикану. І як видно, він це робить граючись, вдаючи з себе клоуна і ідіота.

Але Вікарій Христа не може бути ані клоуном ані ідіотом, не тільки з тієї причини, що серед титулів, які Церква Христова і Сам Господь Ісус Христос надали Вікарію Христа, відсутні ці "титули", але й тому, що у світлі здорового глузду клоунада і ідіотизм попросту є нонсенсом для того, хто має дане йому Богом право і обов'язок виконувати служіння Вікарія Христа.

Це також значить, що клоунські і ідіотські перформанси у виконанні "папи Франциска" свідчать про те, що Господь Бог не дав йому ані права, ані обов'язку виконувати служіння Вікарія Христа, і через це "папа Франциск" не є ним.

І тому Католики мають не тільки право, але й обов'язок повністю ігнорувати клоуна і ідіота, навіть якщо цілий світ величає його "папою". В противному разі вони також приймають участь у формуванні клоунського і ідіотського іміджу церкви, який насправді не є властивим для Церкви Христової.

Участь у діях, через які люди сприймають Церкву Христову у неправдивому і у геть викривленому образі, є небезпечною, тому що фактично це є співучастю у акції, спрямованій на руйнування і спустошення Церкви Христової. Kyrie, eleison!

Підготував о. Керлі

Категорія: 2 Ватикан | Переглядів: 425 | Додав: