31.10.2020
Головна » Статті » Статті Єпископа N

Проповідь: Ратзінгер і Воскресіння

Єпископ Сенборн

В ім'я Отця і Сина і Святого Духа, амінь.

Наш Святий Господь завжди турбується про те, щоб забезбечити нас мотивами для віри. Ми є розумні проповідники і Бог зробив нас розумними. Ми не можемо вірити у щось розумно, якщо ми не маємо хоча б мінімального мотиву вірити. Як мінімум, розумом ми повинні бачити, що ми повинні вірити. Віра це не словесна вимова, як дехто казав у дев'ятнадцятому столітті, але це є досконало розумна річ. Віра це не розум, але це розумова річ, і наш Господь дуже опікується нами, щоб дати нам резон вірити.

Коли ми віримо, ми кажемо, що віримо в те, чого ми не можемо бачити, або не бачимо. Наприклад, ви вірите в існування Джорджа Вашінгтона або Юлія Цісара, тому що ви читали про них в історичних книгах. І ящо ви будете заперечувати існування Джорджа Вашінгтона чи Юлія Цісара, хтось можете сказати, що ви збожеволіли.

Ящо ми віримо в те що не базується на серйозних мотивах, ми стаємо винними, коли це просто зникає. Надприродна віра вимагає доказів надприродного рівня. Це значить, якщо ми хочемо вірити в надприродні істини про Бога, ми повинні знати, що ці істини походять від Бога і зобов'язані мати докази.

Віра це дар Божий. Віра це не висновок щодо якогось переконання, але це є дар надприродної чесноти від Бога. Але акт віри не може мати місця в нас стабільно і раціонально, ящо ми найперше не побачимо що є резон, щоб в це вірити. Через те що віра вимагає життя згідно з її заповідями, і часом віддати життя ніж відмовитись від віри, це вимагає від нас мати дуже серйозні мотиви щоб вірити. З цієі причини наш Господь звершив багато чудес протягом життя і виконав всі пророцтва щодо Нього. Свята Євангелія заповнена Його чудами. Він казав юдеям: "Якщо ви не ймете віри в Мене, майте віру, в чуда які Я звершив." Іншими словами: "Якщо Я сам не викликаю довіри у вас, тоді вірте в те що Я роблю. Тільки Бог може робити те що Я роблю."

Найбільшим Його чудом є Воскресіння з мертвих. Тільки Бог може зробити таку річ. В Старому Завіті ми бачимо прорків, які творили певні чуда, навіть воскрешали мертвих. Можливо можна сказати і за Христа що Він був великим пророком, тому що Він робив ті самі речі, що й пророки Старого Завіту. Але це не можливо щоб хтось сам собі повернув життя, якщо він не є автором життя. Тому Воскресіння є центральним чудом Христа і є мотивом для віри, і резонно зобов'язує нас вірити. Тому центром віри є Воскресіння, як Св. Павло каже двічі: "Якщо Христос не воскрес, тоді наша віра є вигадкою" і додає: "І тому ви ще перебуваєте у гріхах". Якщо Христос не мав в Собі влади повернути життя Своєму тілу, тоді Він не мав влади звільнити нас від наших гріхів на вершині Кальварії.

Тому ми бачимо Воскресіння як центр для нашої Католицької Віри на якому базуються всі чесноти віри і гарантії всіх істин віри. Св. Павло в іншому місці каже: "Якщо Христос не воскрес із мертвих, тоді наша проповідь є пустою, і нас вважають за фальшивих свідків Бога."

Чеснота віри є фундаментом усього оправдання. Тому не можливо перейти від стану гріха у стан ласки без наприродної віри. І з цієї причини ми будемо залишатись в стані гріха, як Св. Павло каже. Логіка є простою: Немає Воскресіння - немає віри, немає Віри - немає оправдання. Тому нема чого дивуватись, чому Церква так багато наголошує на Воскресінні Христа.

Кажучи у зв'язку з цим, близько трьох років тому Ратзінгер, коли він ще був головою так званого Святого Офісу, персонально обрав новус ордо священика на ім'я о. Форте бути єпископом, недійсним новус ордо єпископом, і потім персонально його висвятив. Що є специфічного щодо о. Форте? Він написав книгу у дев'яностих роках , у якій він стверджує що Воскресіння Христа це міф, який був вигаданий Апостолами. І цього мужчину обрав персонально "Сторожевий Пес Святої Віри" щоб той був єпископом в Італійській єпархії Кіейті, і таким чином був представником віри для тих людей, які є в тій єпархії. І він каже що Воскресіння було вигадане Апостолами. Якщо його твердження є правдою, тоді Апостоли є неправдомовці, обманщики і самозванці. І тоді Св. Павло є неправдомовець і обманщик, і тоді вся Католицька Релігія є фальшивою, і всі ми були обмануті, якщо той мужчина каже правду.

Якщо той чоловік був вибраний Ратзінгером, тоді очевидним є наступне питання: що сам Ратзінгер думає про Воскресіння Христа? Ратзінгер написав такі слова в книзі під назвою "Введення у Християнство" декілька років тому, кажучи про воскресіння мертвих наприкінці світу: "Зараз це стало зрозумілим, що реально віра у воскресіння не міститься в ідеї відновлення тіл". І щодо Біблійного вислову воскресіння він каже: "Есенціальний контент не є концепція відновлення тіл для душ після довгого інтервалу".

Хіба ви не вивчали Катехизму? Коли ви вмираєте, ви йдете до Неба, до Пекла або до Чистилища. Це буде в кінці світу; ваше тіло яке ви мали в цьому світі, буде воскрешене з мертвих, і буде суджене Нашим Господом Ісусом Христом. Хіба ви не вивчали цього, хіба це не наша Свята Віра? Слухайте, що каже Св. Павло стосовно нашого тіла. Він каже: "Сіється в тлінні, а встане у нетлінні; сіється в безчесті, а встане у славі; сіється в безсиллі, а встане в силі; сіється природнє тіло, а встане духовне тіло". Хіба Ратзінгер ніколи не відкривав Св. Павла? Де тут сказано, що Біблійний вислів нічого не говорить про відновлення тіл? Як він може таке казати? На ІІ Соборі в Ліоні, який мав місце 1274 року, де був присутній Св. Бонавентура, і Св. Тома мав бути присутнім, якби не випадок через який він помер; Собор в Ліоні каже: "Найсвятіша Римська Церква твердо вірить і твердо декларує - і цим завжди підкреслюється дефініція віри: твердо вірить і твердо декларує, що в День Суда всі люди будуть зібрані разом з їхніми тілами перед Трибуналом Христа віддати звіт за свої діла."

Зараз я кажу вам, що Воскресіння є центром для розуміння. Що ми можемо сказати за Ратзінгера? Що Св. Павло каже тим, хто не вірить у воскресіння з мертвих, тобто тіл, в кінці світу? Звертаючись до Коринтян він каже: "Як же хтось вам каже, що нема воскресіння з мертвих? Якщо нема воскресіння мертвих, то й Христос не воскрес. А якщо Христос не воскрес, то марна проповідь наша, то марна й віра ваша. І ми являємось неправдивими свідками, бо свідчили проти Бога, що воскресив Христа, якого Він не воскресив, якщо не воскреснуть мертві" і далі продовжує: "Бо як не воскреснуть мертві, то і Христос не воскрес. А якщо Христос не воскрес, то марна віра ваша, і ви ще у гріхах ваших." Як ще більш базовим це може бути?

І я кажу це вам, не ведіться на цю популярну "віру", яке все ширшає: що Ратзінгер є реставратором віри. Він руйнівник, він єретик. Це він є фальшивим свідком Бога, який дає фальшиве свідчення проти Бога. Це він є екзекутором, який роздягає Церкву, здираючи з неї догми одну за одною, так само як жорстокі екзекутори здирали з нашого Господа Його священі одежі. І зараз він відкидає воскресіння з мертвих як таке.

І три рази я читав його слова перед тим як він був обраний "папою" і двічи після того де він каже, що Христос у Святій Євхаристії присутній у хлібі. Ви чули коли небудь, щоб Церква таке казала щодо присутності нашого Господа Тілом і Кров'ю, Душею і Божеством у Святій Євхаристії? Ви чули коли небудь, що Христос присутній в хлібі? Це прийшло з вуст Мартіна Лютера. Мартін Лютер використовував термін транссубстанція, так само як Ратзінгер, кажучи що Христос присутній в хлібі. І в останньому документі щодо Євхаристії, який з'явився декілька років тому ми знову бачимо що "Христос присутній в хлібі", що є лютеранською єресю. Це не є помилка або якийсь ньюанс, це є лютеранська єресь.

Не вірте, що цей чоловік намірений відродити віру. Радше він розпинає Церкву, так само як і його попередники після 2 Ватикану.

Нехай Пасха буде нашим Святом Віри. Не вірте фальшивим свідкам, таким як Ратзінгер, але вірте святим жінкам, вірте Св. Павлові, який каже нам про Воскресіння: "Я вам передав найперше те, що й сам прийняв: що Христос умер за наші гріхи згідно з Писанням; що був похований, що воскрес третього дня за Писанням; що з'явився Кифі, потім дванадцятьом; опісля ж з'явився він більш, як п'ятистам братів, більшість з яких живе й досі, деякі ж померли. Опісля з'явився Якову, згодом усім Апостолам. А наостанку всіх...з'явивсь і мені".

В ім'я Отця і Сина і Святого Духа, амінь.

8 квітня 2007

Переклад о. Керлі

Категорія: Статті Єпископа N | Додав: (23.05.2011)
Переглядів: 1566