13.11.2018
Головна » Статті » Статті о. Керлі

Один кардинал про педофілію

В понеділок 20 червня 2011 р. один новусордівський кардинал дав інтерв'ю на одному з телеканалів.

Між іншим він говорив про "священиків"-педофілів і про інші релігії.

Настільки зневажливими по відношенню до самих Християн і Християнської Віри і Моралі є його відповіді, що поневолі повстає питання, хіба могли б так відповідати Папа Св. Пій Х, Священномученик Йосафат Кунцевич, Св. Франциск з Ассізі, Священномученик Джон Фішер і мученик Томас Мор, Св. Тереза з Ліз'є, Св. Ігнатій Лойола, Св. Франциск Салезій, Св. Франциск Ксаверій, Св. Апостол Петро і Св. Йоан Хреститель, Пресвята Богородиця і найголовніше сам Господь Ісус Христос? Про таке годі й думати.

Що ж такого сказав кардинал

Запитання журналіста: Чи не вважаєте ви що через скандали зі священиками сам інститут церкви дескридитований?

Екстракт з відповіді кардинала: Багато говориться про так звану педофілію серед духовенства. Чи були такі гріхи раніше? Не знаю, напевно були...Але наприкінці ХХ ст. і на початку ХХІ ст. це стало великою атракцією, великою сенсацією звертати на це увагу...

Далі він, за допомогою софістичної переакцентації, все зводить до того, що у всі часи є святі і грішники, і що таке явище є не тільки в християнській релігії.

Але те, що він мав сказати, він так і не сказав. Він не засудив взагалі "педофілію" як таку, і "священиків" - "педофілів" зокрема. Фактично цим незасудженням він їх виправдав.

Його відповідь є дуже страшною, адже він дав зрозуміти, що цей гріх ніби Церква не засуджує, покриває і надалі це буде робити.

Взагалі, фактично йдеться не про педофілію, а про педерастію, яка за часів анти-пап Івана Павла II і Бенедикта XVI набула характеру смертельної пандемії, жертвами якої стали десятки тисяч дітей обох статей. Але через те, що не всі жертви мали відвагу заявити про "священиків" - педофілів, які їх гвалтували, кількість дітей, які стали жертвами 2 Ватиканських збоченців, може бути в рази більшою.

В той час як цивільні суди різних країн виносять обвинувальні вироки цим 2 Ватиканським педофілам, анти-папи і анти-кардинали їх покривають і виправдовують, переводячи їх з парафії до парафії, таким чином даючи їм можливість всюди гвалтувати неповнолітніх дітей, руйнуючи їхні тіла і душі.

Як видно з дуже слизької відповіді кардинала, він є солідарний з педофілами: Але наприкінці ХХ ст. і на початку ХХІ ст. це стало великою атракцією, великою сенсацією звертати на це увагу - каже анти-кардинал.

Він мав би пояснити, що педофілія не те саме що педерастія.

Philio-paidia - це любов до дітей взагалі в морально чистому значенні, яку виявляють батьки, родичі, вихователі тощо. І це не є гріх, тому що тут присутня любов - філіо.

А ось paid-erastia - це нечиста любов до дітей, хлопчиків, мужеложство. Це є сметрний гріх, який мав на увазі журналіст і кардинал також. Бо перший у запитанні вжив словосполучення скандали зі священиками, а другий у відповіді сказав: Багато говориться про так звану педофілію серед духовенства. Чи були такі гріхи раніше? Не знаю, напевно були.

У запитанні-відповіді ключовими є два слова скандали і гріхи. Тому виходячи з цього малась на увазі саме скандальна педерастія, яку (ніби помилково) називають нейтрально - педофілія, така собі невинна чиста любов до дітей. Але кардинал чудово розумів про що насправді його запитував ведучий, бо назвав це гріхом.

Цікаво, що каже Ісус Христос про це?

Ось що: А хто спокусить одного з тих малих, що вірують у мене, такому було б ліпше, якби млинове жорно повішено йому на шию, і він був утоплений у глибині моря. Горе світові від спокус...однак горе тій людині, через яку спокуси приходять! (Матей 18:6-7). Це вчення Ісуса Христа.

А це вчення кардинала: Але наприкінці ХХ ст. і на початку ХХІ ст. це стало великою атракцією, великою сенсацією звертати на це увагу.

В грецькому оригіналі згаданого Євангелія стоїть слово skandalise - спокушати, ображати чиєсь моральне почуття.

Підмет skandalon - гачок в западні, до якого чіпляють приманку, в переносному значенні - спокуса, спотикання, перешкода, причина для відчаю.

Тому, знаючи Слово Боже і його істинне значення, можна зробити лише один висновок, що кардинал виправдовуючи скандалистів-педерастів, свідомо закликає не робити сенсації з їхніх смертних гріхів, тобто мовчати на гріх.

Запитання журналіста: Мусульманство, Іудаїзм, Християнство, нарешті Будизм...

Кардинал перериваючи ведучого, дуже чітко і однозначно каже: Де б людина не народилась, вона повинна старатись бути дуже сумлінною частиною своєї релігійної спільноти (релігійної спільноти він декілька разів ніяк не міг вимовити), повинна пам'ятати на основні правила і правди своєї релігії. Одне що є певне: всі релігії, як би вони не повстали, як вони вкладаються в Божі пляни, ми не знаємо, але всі вони в своїй суті працюють на добро людей.

Як може таке казати Католик? Хіба кардинал не знає, що в Іудаїзмі Ісуса Христа називають "фальшивим Месією" і не визнають Воплоченим Богом, т.т. відкидають Заповіді Ісуса Христа? Хіба він не знає, що в Ісламі Ісуса Христа не визнають Богом, і що в них дозволена полігамія і чоловікам дозволяється розлучатись і "одружуватись" незчислену кількість разів, і крім "дружин" дозволено мати ще й наложниць т.т. коханок? Хіба це працює для добра людей, як каже кардинал? Хіба він не знає, що в Будизмі взагалі немає поняття Бога Особистості, т.т. що Будизм по суті є атеїстичною філософією, в якій також немає правила подружньої вірності і одності, і повністю відкидаються Заповіді Ісуса Христа?

До яких тоді "правил і правд" кардинал закликає своїх послідовників? Який сенс їм вірувати в Ісуса Христа і виконувати Його Заповіді, якщо кардинал каже що релігії, які заперечують Християнство в своїй суті працюють на добро людей?

Можливо кардинал висловлює свою особисту позицію?

Ні. До нього звертаються як до ієрарха однієї з церков східнього обряду, і він у свою чергу постійно підкреслює, що представляє цю церкву. В згаданому інтерв'ю він сказав, що хоча офіційно він вже не є головою цієї церкви, проте новий голова постійно звертається до нього за порадами. Якщо до кардинала дослухається і виконує його поради єпископ, який тепер головує в цій церкві, то тим більше дослухатись і виконувати поради кардинала зобов'язані усі - і духовенство і миряни.

Але хіба так має бути?

о. Керлі
25.06.2011

Категорія: Статті о. Керлі | Додав: (26.06.2011)
Переглядів: 1552