26.04.2024
Головна » 2016 » Январь » 2 » Єпископ Данієл Долан відвідав Аргентину
21:09
Єпископ Данієл Долан відвідав Аргентину

Мої дорогі Друзі!

Кожного року в третю Неділю жовтня ми маємо Місійну Неділю. Думаю, що я напишу вам маленький звіт нещодавньої місійної подорожі, яку я здійснив у Мендозу, що в Аргентині. Це був мій перший візит до о. Арієля Даміна і його молодого асистента, о. Альберто Мартінеза. Вони належать до маленької релігійної спільноти Де-Монфортського типу, яка зветься Міссіонери Розарія, і опікуються, можливо, 150 душами у цьому напівсухому регіоні Аргентини. Чудові вина і олива виробляються на цій сухій і запорошений землі, що є символично очікуванню духовного врожаю.

Bishop-Dolan-Argentina-october-2015

Подорож була довгою і досить некомфортною для мене, із запізненнями, разом 24 години. На початку я зустрів жінку, яка нещодавно навернулась у Новус Ордо в Дейтоні, але була виставлена геть священиком, який робив проект рок-стар персони у протестантському стилі, і відносився до вівтаря, як до сцени. Вона хотіла бути волонтером у хоровому служінні, але була виведена зі сцени через те, що занедбала участь у регулярних і обов'язкових anti-abuse classes (лекції проти сексуальних образ) в Архієпархії Цінціннаті. Обов'язкові для мирян, в той час як вони мають бути обов'язковими для клиріків і єпископів, які й надалі покривають це! Дивно бачити, що навіть деякі наші колишні вірні знову відпали у цю релігію!

Громада о. Даміна переважно складається з новонавернених з Новус Ордо, досить простих і здебільшого бідних і дуже бідних, і усі вони є дуже теплі і щедрі. Священики є дуже близькі до їхніх людей і проводять багато часу інструктуючи, відвідуючи і сповідаючи їх. Їхня квартира це бідний, старий цегляний будинок, колись сарай, прибудований до хати, до якого було додано декілька простих кімнат. Каплиця посвячена Пречистій з Люрду, близько шістьдесяти стільців, з трьома багато декорованими вівтарями. Кімната, щоб усі вмістились, була орендована для Конфірмацій, яких цього року було двадцять, з вісьмома Першими Причастями.

Як отці добираються до усіх, є чудом для мене. Ми маємо тяжкий час, добираючись до аеропорту, але ці священики є дуже бідними, щоб мати авто у жалюгідній аргентинській економіці. Вони дістаються довкола завдяки їхнім бідним вірним, які діляться усім що мають, часом і газоліном. Завжди хтось знаходиться, хто доставляє священиків! Це насправді є близько до міцної родини.

Акцент і словник в Аргентині широко відрізняється в середині країни і від інших країн, але цього разу я думаю, що я був здатний розуміти, і досить багато розумів, слава Богу. О. Дамін є чудовим проповідником, одним з найкращіх, яких я чув. Обидва отці також благословені гарними співочими голосами, і працюють, навчаючи вірних співати більше латинських кантів. Вони люблять співати, і багато акомпонувати під час стандартної тихої Меси різними величавими побожними гімнами у рідній мові, деякі з яких є зворушливими і чудовими.

Усі ці аргентинці мають добре почуття гумору, і нічого не мали проти того, що я назвав їх "вампірами", оскільки вони їдять так пізно вночі, від 10 до 11, або пізніше. Переважно аргентинці бажають їсти м'ясо під час кожної їди, але це є дорого. Чоловіки частували мене делікатесними барбекю або "Asado", особливо домашніми сосисками і різними куснями яловичини. Жінки пригощали чаєм після опівдня, доповнюючи сендвичами, і молоді люди давали мені ланч, або "almuerzo". Таким чином, я познайомився майже з кожним за час мого тижневого візиту. Хоча весняна погода була неочікувано холодною, тепле приймання та ентузіастичне ставлення священиків і вірних забезпечило достатньо сонячних променів. Дякую вам за вашу підтримку милостинями і Літургійними стипендіями для цієї бідної, але багатою на Розарії, місію. Священики моляться цілий день, і щоденно перед виставленими Найсвятішими Тайнами, і я впенений, це є запорукою їхнього успіху. Вони вдячно моляться за вас також.

Ваш у Пресвятій Богородиці Розарія,
Єпископ Данієл Долан.

(Подорож відбулась на початку жовтня 2015 р.)

Категорія: Різне | Переглядів: 1219 | Додав: