24.04.2024
Головна » 2012 » Апрель » 2 » Інтерв'ю о. Антонія Чікади
14:01
Інтерв'ю о. Антонія Чікади

У відповідях на запитання інтернет видання rorate-caeli.blogspot.com отець Антоній Чікада розповів як він прийшов до розуміння, що 2 Ватикан є абсолютно новою анти-католицькою релігією.

Fr_Cekada_interview_1.jpg

Революція 2 Ватикану розпочалась коли отець був дитиною і підлітком. Він розповів як ту революцію поступово і підступно насаджували у Католицьких парафіях і школах.

Коли він вступив до ордену Цистерціянів, які назовні ще виглядали досить традиційно, він думав що з ними зможе зберігти Католицькі Віру. Цистерціяни направили його до Швейцарії вивчати теологію в системі 2 Ватикану, але там він остаточно зробив свій вибір на користь Католицької Віри і назавжди розірвав зв'язки з новою релігією 2 Ватикану. Більше за все його вразила демонстративна неповага до Святого Причастя, яке, ніби традиційні монахи, приймали на руку, як шматочок якоїсь неважливої речи. У Швейцарії він познайомився із Архієпископом Марселем Лефебром, з яким також був змушений розпрощатись, коли той почав служити нову "месу". Після прощання із Архієпископом Лефебром, який проміняв Католицьку Віру на визнання і протекцію з боку 2 Ватикану, о. Чікада вже назавжди лишився в Католицькій Церкві, відкинувши будь які компроміси із новою релігією.

Розповідаючи про літургійні зміни, запроваджені 2 Ватиканом, отець пояснив, чому саме латинська мова має бути мовою Святої Меси, і чим латинська мова і нова "меса" 2 Ватикану відрізняються від мови і Традиційної Латинської Меси Папи Св. Пія V.

На зауваження журналіста що народні мови вживаються у Східних Літургіях, о. Чікада наголосив, що насправді у Східних Літургіях традиційно вживаються не народні мови, а літургійні, і що тільки 2 Ватикан запровадив народні мови після псевдо собору 1962-1965 років.

Підготував о. Керлі
02.04.2012

Категорія: Різне | Переглядів: 1335 | Додав: