29.03.2024
Головна » 2012 » Июль » 31 » Літургія під гербом Російської Імперії
17:29
Літургія під гербом Російської Імперії

На Свято Св. Рівноапостольного Володимира Василія Великого, 28 липня 2012 року, Патріарх Московський і всієї Руси Кірілл відслужив святкову Літургію в Києво-Печерській Лаврі. На відміну від попередніх візітів, цьогорічний візит Патріарха Кірілла висвітлювався ЗМІ якось мляво і загально.

Я не дуже пам'ятаю, як виглядав трон, на якому сидів Патріарх Кірілл під час попередніх візитів до України, але цього разу трон був увінчаний гербом Російської Імперії. Різниця полягала лише в тому, що замість зображення вершника на коні, на гербі якій увінчував патріарший трон, були дві грецькі літери "альфа" і "омега".

На першому фото герб Російської Федерації:

Russian_coat_1.jpg

А на нижньому фото Патріарх Кірілл на троні під час Літургії в Києво-Печерській Лаврі 28 липня 2012 року на свято Св. Рівноапостольного Князя Володимира Василія Великого. По правицю від Патріарха в інвалідному візку сидить Митрополит Володимир (Сабодан), предстоятель УПЦ, яка є складовою частиною РПЦ. Якщо сказати точніше про титул Митрополита Володимира, то він фактично є предстоятелем Екзархату РПЦ в Україні.

Фото з сайта: mospat.ru

Kirill_Russian_Coat_1.jpg

Хоча ЗМІ подають різні фотографії цієї події, можливо саме на цьому фото зафіксовано головний момент цьогорічного візиту Патріарха Кірілла до України, симфонія Церкви і Держави або Держави і Церкви?

Згідно з вченням Автокефальних Православних Церков Візантійської традиції головою Церкви є цар або імператор, який приймає помазання від патріарха.

о. Керлі
31.07.2012

Категорія: Різне | Переглядів: 1796 | Додав: