26.04.2024
Головна » 2012 » Октябрь » 22 » Місійна Неділя
21:59
Місійна Неділя

В Латинському Обряді перед Святом Христа Царя, яке відзначається в останню неділю жовтня, Католицька Церква особливо згадує місіонерів і молиться за них. Цей день має назву Неділя Місій.

Коли ми чуємо слово місіонер, то найперше про що ми думаємо, це новоутворені церкви і багато спасенних душ, які прийняли Христа завдяки місіонерській проповіді.

Звичайно, ми знаємо, що служіння місіонера не є легким, і, як правило, вимагає самозречення, перенесення безлічі обмежень, незручностей і небезпек. Величезне число мучеників постало саме з числа місіонерів.

Загально, місіонерами стають священики, монахи й окремі миряни, які йдуть на місії в далекі краї, де люди ще не чули про Христа. Але це є лише одним з напрямків, чи різновидів місійної діяльності.

Насправді, кожен Католик покликаний бути місіонером. Під час Хрищення однією з Божих благодатей, яка вливається у душу новохрищеного, є воз'єднання з Церквою Христовою, яку Христос збудував саме для проповіді Його Слова (Матей 28:18-20). А у Тайні Конфірмації людина отримує спеціальну благодать сили і сміливості під час виконання місіонерських обов'язків.

Проте, через не зовсім правильне розуміння місіонерського служіння, багато хто падає на дусі, і навіть впадає у відчай під час гонінь, коли замість насадження нових церков, руйнуються старі, коли замість тріумфа Євангелії, домінує язичництво і атеїзм.

У цьому році виповнилось п'ятдесят років від початку 2 Ватикану, який поклав початок ері нищення (не знищення) Христової Церкви. Усі місії, колись започатковані Католицькою Церквою, були згорнуті, і замість них утворені центри межрелігійного діалогу, або обміну дарами. Переважна кількість Католиків зреклась Віри, і прийняла Нову Релігію 2 Ватикану, в якій є місце всім релігіям, окрім Католицької. Місіонерам заборонено будь кого навертати у Християнство. Тих, хто все ж таки намагається це робити, всіляко карають і оголошують персонами нон грата. По всій Європі багато Католицьких храмів віддані послідовникам інших релігій, під магазини, кафе та дискотеки.

Новусордовці вихваляються сотнями нових збудованих храмів, монастирів, катехитичних центрів, семінарій, академій і таке інше. Але, хоча все це носить назву Католицьке, насправді є збудованим для розповсюдження Нової Релігії 2 Ватикану.

Лише менше 1% Католиків не прийняли цю Нову Релігію, продовжуючи сповідувати Католицьку Релігію. Загально цих людей називають традиціоналістами, і приписують їм нетолерантность і фанатизм, говорячи, що час середньовічного розуміння Католицтва лишився у минулому, і що вони, як усі, мають прийняти Нову Релігію 2 Ватикану.

Сьогодні, коли 99% колишніх Католиків стали послідовниками Нової Релігії, місіонерство полягає не у тріумфальному розповсюдженні Католицької Віри поміж невіруючих і відступників, бо згідно з їхніми поняттями бути Католиком нині не модно. Місіонерство у пост-2 Ватиканській добі полягає у збереженні істини серед вірних.

Тому, нині, найголовнішою місією є практика щирої, палкої і наполегливої Католицької молитви за небагатьох священиків, семінаристів, монахів і монахінь, за Католицькі парафії, школи і родини, за збереження Віри в серці, душі і розумі кожного вірного.

Як каже Його Преосвященство Єпископ Данієл Долан: Бог не покликав нас бути успішними, слава Богу за це; Бог покликав нас бути вірними.

Це і є місія Христа.

о. Керлі
21.10.2012

Категорія: Розважання | Переглядів: 1272 | Додав: