26.04.2024
Головна » 2015 » Апрель » 10 » Пасха Христова 2015
17:35
Пасха Христова 2015

Christ_Risen_Site_3 Сей день єгоже сотвори Господь, возрадуємся и возвеселимся в онь, співає Церква в Пасхальній утрені, і це, подібно сентиментам, має наповнювати серце кожного Християнина, коли це велике свято повертається. Навіть якщо ми повинні бути вдячними і радіти кожного дня, немає жодного іншого дня, коли б ми мали таку велику причину для радощів і подяки, яку ми маємо у річницю найбільшого чуда Нашого Господа.

Народження Спасителя у Вифлеємі повинно торкатись серця найбільш затверділого грішника і принести сльози покаяння до його очей. Діяння Доброго Господа від часу, коли Він змінив воду на вино у Кані до часу, коли Він воскресив з мертвих Лазаря і простив розбійника на хресті, повинні переконати усіх у Божій любові до людини. Проте тортури, від яких страждав Ісус під час Його страстей і Його смерть не залишає сумніву в тому, що Він ненавидить гріх, через який Бог дозволив Його Божественому Сину пройти ці муки.

Кожне діяння, кожний рух, кожне слово Спасителя є значним і вражаючим і дає причину для радости, що Він йде поперед нас як Дорога, Істина і Світло. Але не має такого чуда, вражаючого саме по собі, далеко сягаючого за своїми наслідками, яке можна порівняти з чудом Його Власного Воскресіння. Тому що через Його Воскресіння Він Сам затвердив все, що Він проголошував, що має статись, таким чином поставивши Божествену Печать на Ним засновану Церкву і завіривши нас і усіх правдивих Християн до кінця світу, що якщо ми будемо тримати Його заповіді і заповіді Ним заснованої Церкви, ми також чудесно воскреснемо з мертвих і будемо з Ним тілом і душею, навіки в Раю.

Він ішов перед нами, як Наш Приклад і Наш Поводир. Він не тільки навчив нас як зустрічати труднощі і мінливості цього світу, які є невід'ємною частиною нашого життя, але Він також показав нам, як змагатись і поборювати кожну спокусу.

Перед нами Його стражданя і смерть, Він знайшов можливості і засоби залишатись поміж нас одночасно звеселяючи ангелів на небесах - Він встановив Найсвятіше Таїнство Вівтаря і став нашою шоденною поживою - і Він дав нам Церкву, з якою Він обіцяв бути усі дні, аж до кінця світу. І ця Його Церква, яка прийняла Його владу і Божественне затвердження у перший Пасхальний день, незмінно продовжує провадити людські душі усі дні їхнього життя на землі, і готує їх до славного воскресіння, для якого Господнє Власне Воскресіння є ревним прикладом.

Депресія, хвороба, голод, смерть - що вони для нас до тих пір, поки наше спасіння є забезпечене?

Воістину, День Пасхи є днем Нашого Господа. Веселімось і радіймо в ньому. Той, Хто зцілював хворих, годував голодних і повертав мертвих до життя, буде дбати про нас настільки довго, наскільки довго ми будемо якнайкраще виконувати наші обов'язки і з радістю уповати на Нього.

Радісної Пасхи усім і кожному!

Edgar B. Casey, O.F.M.

(переклав о. Керлі)

Джерело: sgg.org

Категорія: Розважання | Переглядів: 1131 | Додав: